Rick & Natasja

7-7-2017 waarschijnlijk de meest populaire trouwdatum dit jaar. Natasja & Rick waren er dan ook vroeg bij om deze datum vast te leggen bij mij. En dat bleek maar goed ook. Rick en Natasja hadden gekozen voor een kleine intieme bruiloft. Dat betekent zeker niet dat er geen aandacht geschonken was aan deze hele dag. De Obergumer kerk was prachtig aangekleed, er was een dresscode waardoor iedereen in prachtige blauwtinten liep en ze hadden hun feest op het terras aan het water bij café J&A. Een intieme bruiloft voelt altijd speciaal. Naast de mensen waarmee zij deze dag écht willen delen loop ik er ook tussen, als soort van ‘buitenstaander’, maar tegelijk zit je er ook meteen tussen omdat de groep zo klein is. De plechtigheid in de Obergumer kerk was mooi, met een mooie lach maar ook met ruimte voor een traan. Mooie, liefdevolle en trotse blikken gingen over en weer. Alles hadden ze op loopafstand geregeld en zo liep het  hele gezelschap na de huwelijksvoltrekking in stoet naar café J&A voor een gezellig feest met elkaar. Na een proost zijn Rick, Natasja en ik nog even aan de wandel gegaan voor een aantal foto’s van hen samen in en om het mooie centrum van Winsum waarna zij zich vol in het feestgedruis stortten.

Als bruidspaar waren we onder de indruk van alle aandacht die door Tina in de voorbereiding, het weekend zelf, en ook na de bruiloft in het creeeren van de reportage gestoken werd.

De uitkomst is een prachtig boek wat we enkel kunnen beschrijven als een kunstwerk. We hadden enkel met Tina een aantal zaken besproken die we graag wilden zien - voor ons waren dat veel fotos van (hopelijk lachende) gasten, weinig stijf geposeer, en vooral een indruk van het weekend, en verder hadden we weinig wensen. Wat we niet hadden verwacht was wat Tina met deze vrijbrief zou doen.

Wanneer we de reportage nu doorkijken hebben we echt het gevoel dat we dat het weekend opnieuw en opnieuw mogen beleven. Het leest haast als een verhaal, waarin we het weekend mogen zien door de ogen van Tina. Elke keer zien we weer een klein detail, of iemand in de achtergrond wat je voorheen nog niet opgevallen was.