Er zijn zoveel goede redenen voor een leuke fotoshoot: Als herinnering aan een moment in je leven, een persoonlijk cadeau, omdat de kinderen zo snel veranderen, of gewoon…. Omdat het heel erg leuk is!

Fotograferen op locatie is een feest, een uitdaging en altijd weer verrassend. Verrassend en uitdagend omdat we het moeten doen met de omstandigheden op dat moment. Het licht dat er is: Fel zonlicht of juist die zwaarbewolkte dag, harde wind of een bui tussendoor. Wanneer ik bij mensen thuis kom is de locatie voor mij vaak ook nog eens onbekend. Het inspelen op die situaties maakt het juist enorm leuk om op locatie te fotograferen!

We hebben hier in Nederland vier seizoenen met allen hun eigen bijzondere kenmerken, kleur en sfeer. Dat, in combinatie met de omgeving, maakt dat je hier het hele jaar door op locatie unieke foto’s kunt maken. In de bloemenvelden, tijdens zonsondergang, gooiend met herfstbladeren, tot de knieën in het slik en water achter de dijk, klimmend in de bomen in het bos, in de graanvelden, zelfs in de vrieskou….. Alles is mogelijk!

Fotograferen op locatie voelt voor mensen vaak wat vrijer dan in de studio. Je hebt meer bewegingsvrijheid en door de prikkels van alles om ons heen ben je je minder bewust van het feit dat we bezig zijn met een fotoshoot. Helemaal wanneer je ook nog een locatie kiest waar je iets speciaals mee hebt; het dorp waar je woont, de plek waar je elkaar hebt leren kennen of waar je graag komt, op een oude vervallen boerderij, bij de zee of midden op het platteland. Vaak hoef je niet ver te kijken, alleen zie je de mooie plekjes niet altijd meer omdat je er misschien dagelijks langs komt. Juist met dat persoonlijke tintje kun je nog iets extra’s toevoegen aan de fotoserie wat het helemaal eigen en uniek maakt.

Wil je meer weten over mijn portretten op locatie of wil je zelf een leuk portret op locatie laten maken?

Neem contact op!

Al struinend door het Appelhof, klimmend in de bomen en bloemen plukkend zijn wij met onze kinderen op de foto gekomen. Doordat we ons er niet zo bewust van waren dat Tina foto's aan het maken was is het een hele mooie, ongedwongen niet te geposeerde serie foto's geworden. Precies zoals we het graag wilden en zoals we zijn!