Joris & Barbara

Het ’trouwseizoen’ begon wat later dit jaar. Maar toen het éénmaal begon was het ook prachtig zomer. Joris en Barbara runnen een boerderij met koeien. Ik mag regelmatig huwelijken fotograferen van mensen met een agrarisch bedrijf. En ik hou ervan! Vrijwel altijd maken we dan namelijk ook foto’s op het bedrijf. En die hebben de mooiste plekjes. Vaak ook zijn dat de plekjes waar het opletten is dat je niet in de koeienkak gaat staan of waar alles opgeslagen staat, alle stof zich verzameld heeft omdat ze niet verwachten dat we daar foto’s gaan maken. 🙂 Maar juist dàt zijn de plekken waar het contrast zo mooi is tussen het mooie bruidspaar en het leven op de boerderij wat gewoon doorgaat. Trouwdag of niet. En als je een beetje handig bent met plastic en doeken en zelf even de route verkent, komt iedereen schoon uit deze stoffige plekken met toffe foto’s!

Joris en Barbara wilden hun huwelijk voltrekken bij het Waarhuis in Aduarderzijl. En als het mooi weer is… Dan heb je de mogelijkheid om op de dijk langs het Reitdiep te trouwen! Iets waar je op hoopt, maar wat tot het laatste moment afhangt van het weer. Maar bij Joris & Barbara klopte dat dus allemaal. En zo trouwden zij op de dijk midden in de landerijen van het Reitdiepgebied. In het dagelijks leven runnen ze zelf een boerderij, dus al dat groen en boeren die in de omgeving op het land aan het werk waren terwijl zij ‘ja’ tegen elkaar zeiden voegden allemaal toe aan dit mooie plaatje wat zo goed bij hen paste.

Ruim voor de grote dag hebben we een paar keer met Tina gesproken over onze wensen en de mogelijkheden.
In ons geval was onze mooiste dag met veel kinderen, wat voor spontane, veelal niet geregisseerde foto's heeft gezorgd.
Een vriendin van mij zei: Tina is er wel, maar ze is eigenlijk onzichtbaar deze dag.
Tina weet de juiste momenten vast te leggen, momenten waarin je jezelf (en alle gasten) terug ziet met alle emoties die aan deze dag zijn verbonden. Prachtige momenten die we nooit zullen vergeten dankzij het scherpe oog van tante Tina (zoals onze tweejarige dochter haar een half jaar na de huwelijksdag nog steeds noemt). Binnen 24 uur na de dag hadden we al een paar prachtige foto's van haar ontvangen. En al snel was ook het boek klaar. Een boek dat we 'leeg' hebben uitgezocht, maar dat nu is gevuld met een prachtige serie foto's. Iedereen die het boek bekijkt is ook vol lof over Tina haar kwaliteiten. Een echte aanrader deze vakvrouw!!