“Geduldig, in voor een uitdaging, rustig, positief én ‘mensen mens’. Dat ben ik!”

Geboren en getogen op het Groninger land. Na het afronden van de Fotovakschool en jarenlang werken in de fotografiebranche heb ik in 2007de stap gezet om voor mezelf te beginnen als zelfstandig fotograaf. Mijn studio bevindt zich in hartje Winsum aan het fraaie water van het Winsumerdiep.

Alle soorten fotografie opdrachten die ik in mijn beginjaren aangeboden heb gekregen heb ik aangenomen. Dit is voor mij een hele goede leerschool geweest. Ook omdat ik op die manier steeds duidelijker voor ogen kreeg waar mijn hart echt ligt. In mijn geval bij het maken van portretten en reportages. De wisselwerking tussen mij en diegene(n) voor de camera die zichzelf, hun verhaal, hun moment, hun dierbaren of juist hun passie door mij willen laten fotograferen is wat ik het allermooiste vind aan mijn vak als fotograaf. Dit wordt aan mij toevertrouwd en samen maken we er wat bijzonders en heel dierbaars van; een herinnering!

Naast mijn werk als zelfstandig fotograaf was er ook al een lange tijd een nieuwsgierigheid naar werken in het onderwijs. Zou dit iets voor mij kunnen zijn? In 2020 heb ik de knoop doorgehakt en besloten om te gaan onderzoeken of dit inderdaad zo is. In 1,5 jaar tijd heb ik mijn AD Dep diploma gehaald waarmee ik als instructeur in het onderwijs terecht kan. Omdat dat nog niet als helemaal ‘af’ voelde ben ik in februari 2023 verder gegaan met de PDG. Nog een tweejarige opleiding welke ik in een jaar hoop af te ronden. Wanneer ik de PDG afgerond heb mag ik mij officieel MBO docent noemen. Om de praktijkervaring op te doen behorende bij deze opleidingen werk ik sinds 2020 bij het Noorderpoort op de opleiding Fotografie. Een heel andere ervaring, in het begin veelal buiten mijn comfort zone, maar waar ik steeds beter mijn weg heb kunnen vinden. En wat een mooie afwisseling biedt  met mijn eigen werk als fotograaf. Twee dagen veel dynamiek en heel andere taken op het Noorderpoort afgewisseld met voor mezelf werken in een hele vertrouwde omgeving in/ vanuit mijn eigen studio.

Naast het werk en studie wat veelal hollen of stilstaan is hou ik er erg van om mijn tijd door te brengen met mijn man, onze twee kinderen, familie en vrienden. Ik ben een ochtendmens die houdt van lange zomeravonden. Van wandelingen door de mooie landerijen, gezelligheid, buiten zijn, positiviteit, de warmte van de zon op m’n gezicht, er op uit gaan, sportief bezig zijn, uit eten gaan, nieuwe dingen leren, boekje lezen en er zijn nog zo veel meer dingen om van te genieten!

Dit ben ik. Het lijkt me leuk om jou ook te ontmoeten. Mocht je vragen hebben, informatie zoeken of een afspraak willen maken voor een fotoshoot of -reportage, dan mag je je gegevens wel achter laten op het contactformulier.

Heel graag tot ziens!

    

We hebben veel aan de creativiteit van de fotograaf overgelaten en dat is fantastisch uitgepakt! Erg plezierig om Tina Lantink als fotograaf te hebben.