Riets Lingerie

Hoewel ik niet heel veel bedrijfsfotografie doe heb ik de afgelopen periode toch wel een aantal bedrijven mogen fotograferen. Kleinere bedrijven met echt gepassioneerde mensen. Dat vind ik wel heel erg leuk om te doen. Producten, portretten en fotograferen tijdens werkzaamheden is dan meestal de opdracht. Een goed beeld van de personen achter het bedrijf en de werkzaamheden die zij verrichten.

En zo kreeg ik ook een belletje van Fleur Talens. Samen met haar moeder Rieteke de gezichten achter Riets Lingerie in Groningen. Zij wilden graag foto’s van alle medewerkers, een teamfoto en een aantal actiefoto’s die gebruikt konden worden voor de socials. En zo stond ik in de loop van de maandagochtend (“Niet te vroeg want dan hebben we allemaal nog ‘kreukels’!”) als een kind in de snoepwinkel bij Riets Lingerie. Het is geen groot team, maar er is reuring alom met 5 gezellige dames. Van iedereen zijn portretten en actiefoto’s gemaakt. En daarna hebben ze zelf uit kunnen kiezen welke foto’s het beste weergeven wat ze willen laten zien. Ook dat valt niet mee met 5 dames heb ik begrepen. 🙂

Het was een enorm leuke opdracht om te mogen doen. Heerlijke kleurrijke foto’s dankzij de prachtige lingerie die in de winkel hangt. Aan de reacties te zien op de socials vinden volgers het ook erg leuk om iedereen achter dit mooie bedrijf een keer te zien.

Ruim voor de grote dag hebben we een paar keer met Tina gesproken over onze wensen en de mogelijkheden.
In ons geval was onze mooiste dag met veel kinderen, wat voor spontane, veelal niet geregisseerde foto's heeft gezorgd.
Een vriendin van mij zei: Tina is er wel, maar ze is eigenlijk onzichtbaar deze dag.
Tina weet de juiste momenten vast te leggen, momenten waarin je jezelf (en alle gasten) terug ziet met alle emoties die aan deze dag zijn verbonden. Prachtige momenten die we nooit zullen vergeten dankzij het scherpe oog van tante Tina (zoals onze tweejarige dochter haar een half jaar na de huwelijksdag nog steeds noemt). Binnen 24 uur na de dag hadden we al een paar prachtige foto's van haar ontvangen. En al snel was ook het boek klaar. Een boek dat we 'leeg' hebben uitgezocht, maar dat nu is gevuld met een prachtige serie foto's. Iedereen die het boek bekijkt is ook vol lof over Tina haar kwaliteiten. Een echte aanrader deze vakvrouw!!