Riets Lingerie

Hoewel ik niet heel veel bedrijfsfotografie doe heb ik de afgelopen periode toch wel een aantal bedrijven mogen fotograferen. Kleinere bedrijven met echt gepassioneerde mensen. Dat vind ik wel heel erg leuk om te doen. Producten, portretten en fotograferen tijdens werkzaamheden is dan meestal de opdracht. Een goed beeld van de personen achter het bedrijf en de werkzaamheden die zij verrichten.

En zo kreeg ik ook een belletje van Fleur Talens. Samen met haar moeder Rieteke de gezichten achter Riets Lingerie in Groningen. Zij wilden graag foto’s van alle medewerkers, een teamfoto en een aantal actiefoto’s die gebruikt konden worden voor de socials. En zo stond ik in de loop van de maandagochtend (“Niet te vroeg want dan hebben we allemaal nog ‘kreukels’!”) als een kind in de snoepwinkel bij Riets Lingerie. Het is geen groot team, maar er is reuring alom met 5 gezellige dames. Van iedereen zijn portretten en actiefoto’s gemaakt. En daarna hebben ze zelf uit kunnen kiezen welke foto’s het beste weergeven wat ze willen laten zien. Ook dat valt niet mee met 5 dames heb ik begrepen. 🙂

Het was een enorm leuke opdracht om te mogen doen. Heerlijke kleurrijke foto’s dankzij de prachtige lingerie die in de winkel hangt. Aan de reacties te zien op de socials vinden volgers het ook erg leuk om iedereen achter dit mooie bedrijf een keer te zien.

Als bruidspaar waren we onder de indruk van alle aandacht die door Tina in de voorbereiding, het weekend zelf, en ook na de bruiloft in het creeeren van de reportage gestoken werd.

De uitkomst is een prachtig boek wat we enkel kunnen beschrijven als een kunstwerk. We hadden enkel met Tina een aantal zaken besproken die we graag wilden zien - voor ons waren dat veel fotos van (hopelijk lachende) gasten, weinig stijf geposeer, en vooral een indruk van het weekend, en verder hadden we weinig wensen. Wat we niet hadden verwacht was wat Tina met deze vrijbrief zou doen.

Wanneer we de reportage nu doorkijken hebben we echt het gevoel dat we dat het weekend opnieuw en opnieuw mogen beleven. Het leest haast als een verhaal, waarin we het weekend mogen zien door de ogen van Tina. Elke keer zien we weer een klein detail, of iemand in de achtergrond wat je voorheen nog niet opgevallen was.