Gert, Jonien, Davy & Elyn

Op een andere, ook heel bijzondere, dag heb ik Gert & Jonien en de kinderen voor het eerst ontmoet. Ook toen heb ik foto’s van hen gemaakt. Hoe leuk was het dan ook dat ze naar aanleiding van die dag en het resultaat van de foto’s later dit jaar contact met me opnamen met de vraag of ik ook hun trouwreportage wilde maken. En zo was ik eind september weer op weg naar het mooie Drenthe! Een kleine trouwerij met familie en hele goede vrienden. Met zo’n klein en select gezelschap voel je de emotie en verbondenheid onderling nog meer vind ik altijd. Iedereen kent elkaar heel goed dus wellicht is dat ook verklaarbaar. Maar het is zo mooi om dat te mogen vastleggen, om daar bij te mogen zijn en zo even een beetje deel van uit te maken.

Nadat de mannen de dames opgehaald hadden begonnen we met veel lol aan de fotoshoot op de hei nabij Uffelte. Een mooie afwisseling van bos, zand, water en de heide. Een ideale plek ook voor de kinderen om rond te rennen en boompje te klimmen.  Vervolgens was de huwelijksvoltrekking in een prachtige setting in de tuin van De Huiskamer. Wauw, wat een sfeer hebben ze daar neergezet! Zittend op kleedjes op strobalen zagen allemaal lieve familieleden en vrienden van Gert & Jonien hoe zij tijdens een mooie en soms emotionele toespraak “Ja” tegen elkaar zeiden. Davy & Elyn mochten de ringen aangeven en ook de kinderakte tekenen. Wat een belangrijke rollen voor deze twee!

Na de huwelijksvoltrekking was het tijd voor een toost, taart en gezelligheid in de tuin. Het was mooi, dankbaar dat ik daarbij mocht zijn.  En zo reed ik weer terug naar Groningen. De radio wat harder, raam een beetje open en een glimlach op mijn gezicht. Het was een prachtige dag!

Ruim voor de grote dag hebben we een paar keer met Tina gesproken over onze wensen en de mogelijkheden.
In ons geval was onze mooiste dag met veel kinderen, wat voor spontane, veelal niet geregisseerde foto's heeft gezorgd.
Een vriendin van mij zei: Tina is er wel, maar ze is eigenlijk onzichtbaar deze dag.
Tina weet de juiste momenten vast te leggen, momenten waarin je jezelf (en alle gasten) terug ziet met alle emoties die aan deze dag zijn verbonden. Prachtige momenten die we nooit zullen vergeten dankzij het scherpe oog van tante Tina (zoals onze tweejarige dochter haar een half jaar na de huwelijksdag nog steeds noemt). Binnen 24 uur na de dag hadden we al een paar prachtige foto's van haar ontvangen. En al snel was ook het boek klaar. Een boek dat we 'leeg' hebben uitgezocht, maar dat nu is gevuld met een prachtige serie foto's. Iedereen die het boek bekijkt is ook vol lof over Tina haar kwaliteiten. Een echte aanrader deze vakvrouw!!