Geert & Inge

Een aantal jaren geleden leerde ik Inge kennen tijdens de trouwdag van haar zus waar ik toen de trouwreportage mocht verzorgen. In de jaren daarna trof ik haar nog weer voor familiefoto’s en een ander huwelijk. En inmiddels had ze Geert leren kennen. Toen ik twee jaar geleden op een bruidsbeurs stond kwamen ze samen langs. Ze hadden trouwplannen en waren zich aan het oriënteren op alle mogelijkheden voor deze dag. “Maar de fotograaf, daar zijn we al wel uit hoor, dat word jij!” Het is toch een prachtig compliment wanneer mensen zo bewust voor jou kiezen als fotograaf.

Inmiddels twee jaar na de trouwbeurs was het dan eindelijk echt zover. De trouwdag van Geert en Inge. En ik mocht er inderdaad bij zijn. Al vanaf de voorbereidingen bij Inge thuis tot en met de kerkdienst in het mooie kerkje van Onderdendam. In een overwegend koud voorjaar was hun dag een prachtig haast zomerse dag. Met de oldtimer op weg naar het stadspark in Groningen voor de reportage. Alles bloeide, was frisgroen en het zonnetje scheen volop. Heerlijk wanneer je je op zo’n dag geen zorgen hoeft te maken over wat het weer gaat doen. Het was een prachtige dag met twee hele lieve mensen die zichtbaar veel voorbereiding hebben gestoken in hun dag en daar van het begin tot het eind van hebben kunnen genieten op deze dag!

Ruim voor de grote dag hebben we een paar keer met Tina gesproken over onze wensen en de mogelijkheden.
In ons geval was onze mooiste dag met veel kinderen, wat voor spontane, veelal niet geregisseerde foto's heeft gezorgd.
Een vriendin van mij zei: Tina is er wel, maar ze is eigenlijk onzichtbaar deze dag.
Tina weet de juiste momenten vast te leggen, momenten waarin je jezelf (en alle gasten) terug ziet met alle emoties die aan deze dag zijn verbonden. Prachtige momenten die we nooit zullen vergeten dankzij het scherpe oog van tante Tina (zoals onze tweejarige dochter haar een half jaar na de huwelijksdag nog steeds noemt). Binnen 24 uur na de dag hadden we al een paar prachtige foto's van haar ontvangen. En al snel was ook het boek klaar. Een boek dat we 'leeg' hebben uitgezocht, maar dat nu is gevuld met een prachtige serie foto's. Iedereen die het boek bekijkt is ook vol lof over Tina haar kwaliteiten. Een echte aanrader deze vakvrouw!!