Zomer, herfst, winter & lente….

Lange zomeravonden of juist een zonsondergang om 16:00 uur ’s middags. Fris groen of juist rood, geel en bruin en zelfs kale takken. Bloeiende tulpenvelden en fluitenkruid of juist die blaadjes die van de boom af dwarrelen en zelfs het sneeuw dat op de grond ligt…. Ieder seizoen heeft zijn eigen kenmerken, zijn eigen charme.

Ik vind het heerlijk om op locatie te fotograferen. De vrijheid van het buiten zijn, de uitdaging van het licht dat er aanwezig is en de meest mooie locaties die we hier in de omgeving hebben maakt dat fotograferen op locatie elke keer weer een feest is. Ik stap in de auto, rij naar de locatie en vanaf daar gaan we aan de wandel, de omgeving verkennen en ondertussen maken we in een ongedwongen sfeer foto’s.

 

_Z7A0067-bewerkt 101504-53-bewerkt 101506-70 101520-18-bewerkt

Mensen, kinderen vooral ook, zijn zich daarnaast minder bewust van het feit dat we een fotoshoot aan het maken zijn. Ze voelen zich vrijer, worden geprikkeld door de omgeving en reageren daar op. Je hebt meer bewegingsvrijheid en daardoor zullen de poses ook iets vrijer kunnen zijn dan wanneer we in de studio een fotoshoot doen

011405-14 011604-53-bewerkt  011604-92-bewerkt011604-83

 

Een bepaalde locatie kan iets extra’s toevoegen aan een fotoshoot. Omdat jij of degene waar de foto voor is een bijzondere band heeft met deze locatie. Maar dat hoeft niet persé zo te zijn. Voor een mooie locatie hoef je vaak ook niet ver te kijken. Je ziet het alleen niet altijd meer doordat je er bijvoorbeeld dagelijks langs fietst. Maar in een gebied met landerijen, zee, bos, borgen, oude boerderijen en prachtige dorpjes en het centrum van de stad Groningen hebben we de wereld aan mooie locaties voor handen.

_MG_0081  051413-56-bewerkt 021602-1100414010-151

 

 

 

Ook dit jaar hoop ik weer op vele mooi plekken te komen in de regio. Wanneer je mee wilt voor een unieke fotoshoot neem dan gerust contact op. Ik heb heel veel zin om samen op pad te gaan!

Als bruidspaar waren we onder de indruk van alle aandacht die door Tina in de voorbereiding, het weekend zelf, en ook na de bruiloft in het creeeren van de reportage gestoken werd.

De uitkomst is een prachtig boek wat we enkel kunnen beschrijven als een kunstwerk. We hadden enkel met Tina een aantal zaken besproken die we graag wilden zien - voor ons waren dat veel fotos van (hopelijk lachende) gasten, weinig stijf geposeer, en vooral een indruk van het weekend, en verder hadden we weinig wensen. Wat we niet hadden verwacht was wat Tina met deze vrijbrief zou doen.

Wanneer we de reportage nu doorkijken hebben we echt het gevoel dat we dat het weekend opnieuw en opnieuw mogen beleven. Het leest haast als een verhaal, waarin we het weekend mogen zien door de ogen van Tina. Elke keer zien we weer een klein detail, of iemand in de achtergrond wat je voorheen nog niet opgevallen was.