Trouwreportage ‘nieuwe stijl’

Nadat ik dit jaar wat dingen onder de loep heb genomen en aanpassingen heb gedaan in mijn manier van werken, waren Andries & Hester de eersten bij wie ik het ook daadwerkelijk toe kon passen. Eind augustus mocht ik hun trouwreportage verzorgen. Een uniek en ontzettend lief stel. Met de hulp van hun ouders hadden ze de dag tot in de puntjes voorbereid. De ouders van Hester, die zelf in het westen van het land wonen, kampeerden al een paar weken op een camping bij Warfhuizen. De trouwjurk hing daar op de zolder van de eigenaar van de camping. En zo waren ze mooi in de buurt om de laatste dingen samen te organiseren. Hester en Andries worden veel door hun ouders begeleid en hebben daardoor een hele hechte band met hen. Dit werd vaak duidelijk op deze bijzondere dag door blikken die onderling uitgewisseld werden, het even elkaar vastpakken tussendoor en de trotse blikken van de ouders.

081605-1105 081605-1296-bewerkt

Het was een prachtige dag, volop zomer. Zo konden we mooi foto’s buiten maken in de omgeving van Winsum, kon de familie wandelend van het gemeentehuis naar de Torenkerk én hadden ze het feest bij Garnwerd aan Zee heerlijk buiten. En diegene die daar trek in had nam nog een duik in het naastliggende Reitdiep.

081605-567-bewerkt 081605-235-bewerkt

Met mijn oogst aan foto’s ben ik aan de slag gegaan. Eerst een ruwe selectie maken, vervolgens foto’s bewerken en de selectie nog wat aanpassen. Voorheen stelde ik dan zelf een album samen. Het bruidspaar had dan, op een sneak preview na, nog niets gezien van datgene dat ik gemaakt had. Tot het album klaar was. Nu ben ik het anders gaan doen. Wanneer een bruidspaar dat wil mogen ze zelf een selectie maken van datgene dat zij in het album willen.

En zo hebben Andries & Hester dus ook zelf uitgekozen welke foto’s er in hun album kwamen. Spannend voor mij! Tijdens een dag fotografeer ik en gedurende de dag komt er al een verhaal en volgorde in mijn gedachten voor het album welke alleen nog maar meer vorm krijgt in het proces van het verwerken van het materiaal na die tijd. En nu was het afwachten waar zij mee kwamen. Maar het was leuk om het op deze manier te doen! Ja, waarschijnlijk had het album er op een paar punten anders uit gezien wanneer ik het had samengesteld. Maar het was ook leuk dat het nu een soort van een ‘gezamenlijk project’ is geworden. En waar ik altijd dacht dat het jammer was dat je op deze manier het verrassingseffect niet meer zou hebben, had ik het helemaal mis te horen aan de “oh’s” en “ah’s”  van Andries en Hester tijdens het bekijken van het boek gister.

Bij de albums die ik aflever zitten ook twee ouderalbums. Een complete kopie van het trouwalbum maar dan op klein formaat. Een formaat dat je makkelijk in je tas mee kunt nemen, je ergens neer kunt zetten maar vooral, ook als ouders, met regelmaat nog even terug kunt kijken op deze prachtige dag.

111612-bewerkt

 

Tina is een zeer professionele fotografe die heel creatief en origineel weet om te gaan met de beschikbare factoren voor een prachtige trouwreportage. Tina bereidt de dag tot in de puntjes voor door onder andere mee te gaan naar de locatie. Ook komt Tina haar afspraken perfect na. Tot slot is de service die Tina biedt wat je verwacht van een professioneel bedrijf. Kortom, een echte aanrader om je trouwreportage door Tina Lantink te laten maken!