Silla

De winter bij ons is na een overdaad aan kleur in de herfst vaak wat kleurloos lijkt het. Maar wanneer je de plekjes weet te herkennen en de kleding van de mensen die je fotografeert een beetje stuurt, dan kun je ook in de winter buiten nog prachtige portretten maken. En waar ik zelf altijd vond dat een jas echt niet kon op een foto ben ik daar nu niet altijd meer van overtuigd. Ook jassen, vooral in combinatie met een mooie (nep!) bontkraag of -capuchon, een leuke shawl of lekkere muts kunnen een heel mooi plaatje maken.

En als het dan wel een kleine week écht winter is hier en je hebt geen tijd om er op uit te gaan, dan is dat eeuwig zonde natuurlijk. Vorige week vrijdagochtend zat ik in de studio en op het nieuws voorspelden ze regen voor de volgende dag. Terwijl er op dat moment nog zo’n mooi sneeuwlandschap was! En ja, er stond nog één afspraak in die middag. En er was een idee. Was er dan toch nog een mogelijkheid om het beeld dat ik in mijn hoofd had te realiseren voordat de sneeuw zou verdwijnen?

Ja, dat lukte! Het sneeuwde net behoorlijk hard en het was snijdend koud. Maar ik had een model, een locatie, sneeuw en zelfs twee pony’s! Geweldig dat Jelly & Silla even tijd hadden om mee te helpen om het idee te realiseren. Het was hartstikke leuk. Silla deed het geweldig met de pony’s. En het resultaat? Dat is het helemaal waard, zo’n last minute actie!

De volgende dag werd ik wakker met het tikken van regen op de ramen. En bij een snelle blik door de gordijnen bleek dat inderdaad alle sneeuw verdwenen was. En dan is het nog meer genieten dat het gewoon gelukt is die dag ervoor! Maar het smaakt naar meer, dus voor dat het voorjaar komt mag er nog best een beetje meer sneeuw vallen hoor! 😉

 

Ruim voor de grote dag hebben we een paar keer met Tina gesproken over onze wensen en de mogelijkheden.
In ons geval was onze mooiste dag met veel kinderen, wat voor spontane, veelal niet geregisseerde foto's heeft gezorgd.
Een vriendin van mij zei: Tina is er wel, maar ze is eigenlijk onzichtbaar deze dag.
Tina weet de juiste momenten vast te leggen, momenten waarin je jezelf (en alle gasten) terug ziet met alle emoties die aan deze dag zijn verbonden. Prachtige momenten die we nooit zullen vergeten dankzij het scherpe oog van tante Tina (zoals onze tweejarige dochter haar een half jaar na de huwelijksdag nog steeds noemt). Binnen 24 uur na de dag hadden we al een paar prachtige foto's van haar ontvangen. En al snel was ook het boek klaar. Een boek dat we 'leeg' hebben uitgezocht, maar dat nu is gevuld met een prachtige serie foto's. Iedereen die het boek bekijkt is ook vol lof over Tina haar kwaliteiten. Een echte aanrader deze vakvrouw!!