Sem & Annemiek

Sem & Annemiek had ik één keer eerder getroffen op een bruiloft van vrienden van hen. Het album van die vrienden was nog niet klaar, maar aan de hand van de preview die zij gehad hadden en het mij in actie zien gedurende die trouwdag had hen doen besluiten om mij te vragen of ik ook hun trouwdag wilde vastleggen. Wauw, dat is nog eens vertrouwen hebben en een heel mooi compliment! En zo zaten ze hier niet zo ver voor hun eigen trouwdag bij mij aan tafel om de planning van de dag door te nemen. Sem & Annemiek zijn dol op de Wadden. Wanneer het werk het toelaat gaan ze graag een dag, een weekend of langer naar één van de Waddeneilanden. Dus de plek waar zij elkaar graag het ja-woord wilden gaven moest wel één van de Waddeneilanden zijn. Waar het regelen van een trouwdag normaal gesproken al een hele logistieke planning vergt is die uitdaging nog groter wanneer je kiest voor een eiland. En om deze uitdaging enigszins te tackelen kwamen ze uit op Schiermonnikoog. Het best bereikbare eiland voor iedereen voor een dag/ nachtje. Schiermonnikoog, het eiland waar ik vroeger jarenlang met mijn ouders op vakantie ben geweest, waar ik de weg ken en waar ook ik nog heel graag heen ga.

Sem & Annemiek sliepen al op een kampeerboerderij met naaste familie de nacht voorafgaand aan het huwelijk. Ik daarentegen heb mijn wekker om 5:00 uur gezet om op tijd op Lauwersoog te kunnen zijn voor de eerste boot. Vroeg, maar wat heerlijk om drie kwartier op de boot te zitten met een kopje thee en je rustig te kunnen voorbereiden op wat komen gaat. En om van de regen op het vaste land naar de zonsopgang op Schiermonnikoog te varen.  Een trouwerij is altijd hard werken, maar ergens voelde het ook voor mij als een dag uit, alleen al door de omgeving. Vanaf de boot met de bakfiets naar de kampeerboerderij en daar was ik mooi op tijd om de voorbereidingen op de dag vast te kunnen leggen.

Wat een heerlijke sfeer! Met een klein gezelschap je voorbereiden op de rest van de dag. Tijdens de laatste regenbui reden we bij de boerderij weg om op locatie foto’s te gaan maken. Vooraf hadden we een keus gemaakt. Dat moet ook wel, want de tijd was beperkt en er zijn zoveel mooie plekjes op Schiermonnikoog dat je alleen met de locatiefoto’s al we een dag kunt vullen. Op het strand,  in de duinen, bij de knalrode kenmerkende vuurtoren en in het dennenbos hebben we foto’s gemaakt.

Voor de huwelijksvoltrekking kwamen alle daggasten aan met de middagboot. Het huwelijk werd voltrokken in het mooie, lichte kerkje midden in het dorp. Bekijks genoeg met al die toeristen in het dorp! Na de huwelijksvoltrekking zijn we naar het strand gegaan om te toosten en familiefoto’s te maken. Wat heerlijk, met de voeten in het zand, de zon erbij, een mooie blauwe lucht en de ruisende zee op de achtergrond. Vanaf hier trok het hele gezelschap lopend terug naar de kampeerboerderij waar even later de avondgasten aankwamen voor het feest. Ik ben naar het dorp gegaan. Heb daar nog even lekker op het terras gezeten, bijkomen in het zonnetje tot ik de bus naar de laatste boot kon pakken. Vlak voor Lauwersoog begon het hard te regenen. Rennend naar de auto en op naar huis. Wat hebben we het getroffen die dag op het mooie Schiermonnikoog…

 

Dank voor de foto’s.
Wat een prachtige en vakkundige presentatie.