Renate & Fly Baby

Renate is regelmatig te vinden op de boerderij van haar oom. Hij heeft een veeteeltbedrijf en fokt koeien. Met een aantal van deze koeien lopen ze shows. Dat is ook wat Renate doet. Op mijn vraag hoe een meisje van haar leeftijd er toe komt om shows te gaan lopen met een koe gaf ze dan ook aan dat ze aangestoken is door haar oom. Ook haar zusje traint al koeien.

Van jongs af aan worden de kalveren getraind. Renate ligt na schooltijd bij ze in het stro, knuffelt met ze, gaat met ze wandelen en ook spelen doet ze met Fly Baby, ‘haar’ koe. Tijdens de shoot heb ik een beetje een beeld kunnen krijgen van hoe dit in zijn werk gaat. Net als bij andere dieren is hier veel geduld voor nodig. En  net als bij kleine kinderen en huisdieren blijken ook koeien omkoopbaar te zijn om even dat te doen wat je graag zou willen dat ze doen. Met wat bix in dit geval! 🙂 Hoe leuk en bijzonder was het om de band tussen Renate en Fly Baby te zien en vast te mogen leggen.

Op de agenda van Fly Baby voor het weekend dat ik bij hen was stond “schijt je rijk” bij hen in het dorp. En daarna gaat ze samen met Renate volop trainen voor het Nederlands kampioenschap. Als het dit jaar goed gaat is het de bedoeling dat Renate en Fly Baby volgend jaar Europa in gaan!

Heel veel succes dames!

Als bruidspaar waren we onder de indruk van alle aandacht die door Tina in de voorbereiding, het weekend zelf, en ook na de bruiloft in het creeeren van de reportage gestoken werd.

De uitkomst is een prachtig boek wat we enkel kunnen beschrijven als een kunstwerk. We hadden enkel met Tina een aantal zaken besproken die we graag wilden zien - voor ons waren dat veel fotos van (hopelijk lachende) gasten, weinig stijf geposeer, en vooral een indruk van het weekend, en verder hadden we weinig wensen. Wat we niet hadden verwacht was wat Tina met deze vrijbrief zou doen.

Wanneer we de reportage nu doorkijken hebben we echt het gevoel dat we dat het weekend opnieuw en opnieuw mogen beleven. Het leest haast als een verhaal, waarin we het weekend mogen zien door de ogen van Tina. Elke keer zien we weer een klein detail, of iemand in de achtergrond wat je voorheen nog niet opgevallen was.