Marianne & Martinus

1 november 2019, de dag waarop Marianne & Martinus “Ja” tegen elkaar zeiden. De dagen worden snel korter, het weer wordt wat guurder, de aardappels moeten van het land… Vooral dat laatste was erg belangrijk. Niet alleen vanwege de omslag in de seizoenen, maar ook vanwege de trouwlocatie. Marianne & Martinus komen beide van de boerderij. Het hoort bij hen, Martinus is boer. En als het dan zo eigen is, wat is er dan mooier om op de boerderij te trouwen?! Toen ze dat vooraf vertelden was ik vooral nieuwsgierig naar het “hoe dan?”. Toen ik die dag aankwam op de boerderij was ik vooral heel erg onder de indruk. Wát een sfeer hebben zij weten te creëren in de schuur! Tussen de aardappelkisten die met veel hulp van familie en vrienden nog tot diep in de nacht gevuld werden, was een geweldige trouwlocatie gecreëerd. Witte stoeltjes, bloemen, sfeerverlichting, tafeltjes, een schommel met bloemen,…… In één woord geweldig!

Na wat heen en weer pendelen tijdens zonsopgang tussen de boerderij waar Martinus zich voorbereidde en de boerderij waar Marianne was om de voorbereidingen vast te leggen was het moment daar waarop ze elkaar voor het eerst mochten zien en we vervolgens op locatie foto’s gingen maken. De trouwauto kwam niet opdagen, maar een belletje met vrienden en er kwam een geweldig alternatief voorrijden. Het was koud, heel erg koud. Reden te meer om ze lekker dicht tegen elkaar aan te laten poseren. Maar het was ook herfst, en herfst heeft prachtige kleuren wat weer een hoop goed maakte. Naast dat de schuur prachtig versierd was was het er ook lekker warm en zo konden we allemaal met soep, wat ook weer verzorgd werd door familie en vrienden, weer lekker op temperatuur komen na de reportage en voor de huwelijksvoltrekking. Het was een hele mooie dag, ondanks kou en veel regen later op de dag. Maar het was warm namelijk doordat de vriendschap en familiebanden overal doorheen te voelen waren. In de voorbereiding, tijdens de dag zelf, en ik weet zeker dat ze de dag erna ook weer allemaal klaar stonden om te helpen opruimen… <3

 

Als bruidspaar waren we onder de indruk van alle aandacht die door Tina in de voorbereiding, het weekend zelf, en ook na de bruiloft in het creeeren van de reportage gestoken werd.

De uitkomst is een prachtig boek wat we enkel kunnen beschrijven als een kunstwerk. We hadden enkel met Tina een aantal zaken besproken die we graag wilden zien - voor ons waren dat veel fotos van (hopelijk lachende) gasten, weinig stijf geposeer, en vooral een indruk van het weekend, en verder hadden we weinig wensen. Wat we niet hadden verwacht was wat Tina met deze vrijbrief zou doen.

Wanneer we de reportage nu doorkijken hebben we echt het gevoel dat we dat het weekend opnieuw en opnieuw mogen beleven. Het leest haast als een verhaal, waarin we het weekend mogen zien door de ogen van Tina. Elke keer zien we weer een klein detail, of iemand in de achtergrond wat je voorheen nog niet opgevallen was.