Marianne & Martinus

1 november 2019, de dag waarop Marianne & Martinus “Ja” tegen elkaar zeiden. De dagen worden snel korter, het weer wordt wat guurder, de aardappels moeten van het land… Vooral dat laatste was erg belangrijk. Niet alleen vanwege de omslag in de seizoenen, maar ook vanwege de trouwlocatie. Marianne & Martinus komen beide van de boerderij. Het hoort bij hen, Martinus is boer. En als het dan zo eigen is, wat is er dan mooier om op de boerderij te trouwen?! Toen ze dat vooraf vertelden was ik vooral nieuwsgierig naar het “hoe dan?”. Toen ik die dag aankwam op de boerderij was ik vooral heel erg onder de indruk. Wát een sfeer hebben zij weten te creëren in de schuur! Tussen de aardappelkisten die met veel hulp van familie en vrienden nog tot diep in de nacht gevuld werden, was een geweldige trouwlocatie gecreëerd. Witte stoeltjes, bloemen, sfeerverlichting, tafeltjes, een schommel met bloemen,…… In één woord geweldig!

Na wat heen en weer pendelen tijdens zonsopgang tussen de boerderij waar Martinus zich voorbereidde en de boerderij waar Marianne was om de voorbereidingen vast te leggen was het moment daar waarop ze elkaar voor het eerst mochten zien en we vervolgens op locatie foto’s gingen maken. De trouwauto kwam niet opdagen, maar een belletje met vrienden en er kwam een geweldig alternatief voorrijden. Het was koud, heel erg koud. Reden te meer om ze lekker dicht tegen elkaar aan te laten poseren. Maar het was ook herfst, en herfst heeft prachtige kleuren wat weer een hoop goed maakte. Naast dat de schuur prachtig versierd was was het er ook lekker warm en zo konden we allemaal met soep, wat ook weer verzorgd werd door familie en vrienden, weer lekker op temperatuur komen na de reportage en voor de huwelijksvoltrekking. Het was een hele mooie dag, ondanks kou en veel regen later op de dag. Maar het was warm namelijk doordat de vriendschap en familiebanden overal doorheen te voelen waren. In de voorbereiding, tijdens de dag zelf, en ik weet zeker dat ze de dag erna ook weer allemaal klaar stonden om te helpen opruimen… <3

 

Ruim voor de grote dag hebben we een paar keer met Tina gesproken over onze wensen en de mogelijkheden.
In ons geval was onze mooiste dag met veel kinderen, wat voor spontane, veelal niet geregisseerde foto's heeft gezorgd.
Een vriendin van mij zei: Tina is er wel, maar ze is eigenlijk onzichtbaar deze dag.
Tina weet de juiste momenten vast te leggen, momenten waarin je jezelf (en alle gasten) terug ziet met alle emoties die aan deze dag zijn verbonden. Prachtige momenten die we nooit zullen vergeten dankzij het scherpe oog van tante Tina (zoals onze tweejarige dochter haar een half jaar na de huwelijksdag nog steeds noemt). Binnen 24 uur na de dag hadden we al een paar prachtige foto's van haar ontvangen. En al snel was ook het boek klaar. Een boek dat we 'leeg' hebben uitgezocht, maar dat nu is gevuld met een prachtige serie foto's. Iedereen die het boek bekijkt is ook vol lof over Tina haar kwaliteiten. Een echte aanrader deze vakvrouw!!