Een dag in de mannenwereld…

Een paar weken geleden was ik gevraagd door GLT Plus om het leggen van een nieuwe leiding op een NAM locatie te fotograferen. De leiding was een paar honderd meter lang en zou door middel van 5 kranen op zijn plek gehesen worden . Secuur werk wat geen dagelijkse kost is en wat een hoop concentratie vereist van alle medewerkers.

Op de NAM locaties draait alles om vrijwel één ding: Veiligheid. Na een ware metamorfose qua veiligheidskleding en na alle veiligheidsregels doorgenomen te hebben mocht ik dan toch (onder begeleiding!) het terrein op. Als enige vrouw op de locatie bevond ik me in een echte mannenwereld. Het was echt super leuk om deze opdracht te mogen doen. Mensen portretteren terwijl ze aan het werk zijn is echt een hele leuke vorm van fotografie. Het is niet geposeerd, mensen vernemen mij niet en doen zijn geconcentreerd bezig met dat wat ze moeten doen. Het is heel puur. Van alle foto’s die ik gemaakt heb heb ik een kleine compilatie gemaakt. Tijdens een bedrijfsdag van de NAM is deze gisteren vertoond in de bioscoopzaal in de Euroborg in Groningen. Wauw, hoe cool is dat?!

Na deze opdracht heb ik nog wel een aantal andere beroepen waarvan ik graag portretten zou willen maken op mijn lijstje staan. Allemaal nieuwe inspiratie en hersenspinsels… Wie weet…

Hier vind je de compilatie van mijn dag:

Beste Tina,
Ik zal je ten alle tijde aanbevelen als fotograaf.
Je bent zeer flexibel en denkt mee in de vraag van je klant.
Daarnaast is je werk van zeer goede kwaliteit.
Ik kan je sterk aanbevelen voor bedrijfspresentaties.