Day in the life of…. Nienke, Milan, Jaron & Rowen

Een day in the life shoot leek me al tijden zo leuk om doen. Een pure reportage van het alledaagse leven. Hoofdzakelijk was tijdgebrek de reden dat het er gewoon nog niet van gekomen was. Tot afgelopen zondag! Nienke en haar drie jongens wilden wel mijn ‘proefkonijnen’ zijn voor dit project. Ik ken Nienke uit ons dorp en van de bootcampsessies welke we elke week trouw (proberen te) volgen. Nienke lijkt altijd te bruisen van energie: Ze rent voorop, moedigt iedereen aan, doet een paar push ups extra en neemt de les wel even over als de bootcampclub even geen vervanger heeft. Met Nienke in de buurt is er altijd reuring! Ik heb een hoop bewondering voor haar en haar energie. Helemaal omdat ze ook nog eens een alleenstaande moeder is van drie  prachtige jongens: Milan, Jaron & Rowen.

Afgelopen zondag mocht ik dus bij hun aan de ontbijttafel aanschuiven. Af en toe heeft Nienke wat hulp van PGB-er Rick. Ook hem trof ik zondag aan de ontbijttafel. Zijn onmisbare hulp zorgt ervoor dat Nienke haar aandacht beter over alle drie de jongens kan verdelen. Als er één stout is, niet luistert, of het op een lopen zet omdat hij de kans daartoe ziet is er nog een paar extra handen, benen en ogen om dat persoontje aan te pakken, achterna te rennen of te laten weten dat het wél gezien is.

Na het ontbijt zijn we een stukje gaan fietsen. Met Milan voorop als navigator, Nienke op de bakfiets met Jaron & Rowen er in en Rick en ik in de achtervolging zijn we via het hertenkamp in de speeltuin terecht gekomen. Het was een prachtige dag voor een fietstocht en lekker buitenspelen.

Na onze fietsronde kwamen we weer bij huis aan waar we lekker in de tuin konden gaan zitten. Wat een geweldige manier van reportages maken! Ik heb genoten van de tijd dat ik bij Nienke en haar jongens was. Het was voor mij vastleggen wat voor hun vanzelfsprekend was, hun dagelijkse routine. En daardoor is het allemaal zo natuurlijk. “Het fijne vond ik dat je er wel was maar ook weer niet. Ik heb niet gemerkt dat jij al deze foto’s gemaakt hebt. En daardoor konden wij heerlijk onszelf zijn. De foto’s zijn echt supermooi en zó waardevol,” was wat Nienke achteraf zei. Dat is een super compliment toch?!

De day in the life shoot stond op mijn lijstje. Ik laat hem zeker staan. Ik ga hem zelfs toevoegen aan de mogelijkheden die ik aan kan bieden. Dus mocht het jou ook iets lijken om jullie alledaagse dingen eens vast te laten leggen neem dan gerust contact op!

 

 

 

Ruim voor de grote dag hebben we een paar keer met Tina gesproken over onze wensen en de mogelijkheden.
In ons geval was onze mooiste dag met veel kinderen, wat voor spontane, veelal niet geregisseerde foto's heeft gezorgd.
Een vriendin van mij zei: Tina is er wel, maar ze is eigenlijk onzichtbaar deze dag.
Tina weet de juiste momenten vast te leggen, momenten waarin je jezelf (en alle gasten) terug ziet met alle emoties die aan deze dag zijn verbonden. Prachtige momenten die we nooit zullen vergeten dankzij het scherpe oog van tante Tina (zoals onze tweejarige dochter haar een half jaar na de huwelijksdag nog steeds noemt). Binnen 24 uur na de dag hadden we al een paar prachtige foto's van haar ontvangen. En al snel was ook het boek klaar. Een boek dat we 'leeg' hebben uitgezocht, maar dat nu is gevuld met een prachtige serie foto's. Iedereen die het boek bekijkt is ook vol lof over Tina haar kwaliteiten. Een echte aanrader deze vakvrouw!!