Brandweermannen oet Bavvelt

Op de valreep van 2017 kwam er nog een belletje. Zojuist waren drie brandweerlieden van het korps Baflo op het idee gekomen om hun collega’s te verrassen met een verjaardagskalender met foto’s van hun drietjes er op. Het moest allemaal niet te serieus, leuk, maar ook wel weer een beetje stoer zijn. En zo kwamen we in eerste instantie in Leens bij Doezoo. terecht. Bij grote uitzondering mochten Fester, Eddy & Paul met reptielen en andere bijzondere dieren op de foto. Een blote bast daarbij was een must (van de modellen hè!). Vol vertrouwen stapte Fester als eerste naar voren en met een wurgslang om zijn arm werd hij al lachend vastgelegd. Paul was de volgende. Vanwege een bepaalde reputatie die hij heeft binnen het korps was een stinkdier het aangewezen dier voor hem om mee op de foto te gaan. En toen was Eddy aan de beurt…… Tja, dat was toch wel even een dingetje voor hem. En in blote bast én met een leguaan op zijn hoofd?! Moest dat nou ècht? “Het was jullie idee,” was het enige wat ik daarop kon reageren. 😉

Op dag twee zag het er heel anders uit. Op het terrein van de gemeentewerken in Winsum, met brandweerwagen, sloopauto’s, water, rookmachines, zwaailampen, de hele rataplan. Daar voelden de mannen zich een stuk meer in hun element dan de dag ervoor. Alles wat aanwezig was in de brandweerwagen hebben we ook wel gebruikt tijdens de fotoshoot geloof ik. Wát een ontzettend leuke opdracht was dit!

Nadat de foto’s voor de kalender geselecteerd waren is er bij De Print een opmaak gemaakt voor de kalender en zijn de kalenders ook geprint. Net voor oud en nieuw zijn ze uitgedeeld aan de collega van het brandweerkorps Baflo. Dus vanaf nu hangt er op menig klein kamertje in Baflo kalender van deze heren.

Ruim voor de grote dag hebben we een paar keer met Tina gesproken over onze wensen en de mogelijkheden.
In ons geval was onze mooiste dag met veel kinderen, wat voor spontane, veelal niet geregisseerde foto's heeft gezorgd.
Een vriendin van mij zei: Tina is er wel, maar ze is eigenlijk onzichtbaar deze dag.
Tina weet de juiste momenten vast te leggen, momenten waarin je jezelf (en alle gasten) terug ziet met alle emoties die aan deze dag zijn verbonden. Prachtige momenten die we nooit zullen vergeten dankzij het scherpe oog van tante Tina (zoals onze tweejarige dochter haar een half jaar na de huwelijksdag nog steeds noemt). Binnen 24 uur na de dag hadden we al een paar prachtige foto's van haar ontvangen. En al snel was ook het boek klaar. Een boek dat we 'leeg' hebben uitgezocht, maar dat nu is gevuld met een prachtige serie foto's. Iedereen die het boek bekijkt is ook vol lof over Tina haar kwaliteiten. Een echte aanrader deze vakvrouw!!