Loveshoot Henk & Melanie

Vanwege Valentijnsdag had ik een oproep gedaan via social media aan verliefde mensen. Verzin een originele plek voor een loveshoot en win een loveshoot op die locatie. Ten eerste is het leuk om af en toe een winactie te doen, ten tweede was mijn achterliggende gedachte om op een locatie te komen waar voor mij echt een uitdaging ligt om te gaan fotograferen. De eerste mailtjes kwamen meteen binnen.  De locaties varieerden veelal van bospaadjes en oude fabrieken tot de Kardingebult. En het waren veelal de vrouwen die hun man wilden verrassen voor Valentijn. Zo ook Melanie…

Melanie kwam echter met een locatie die we allemaal een aantal keren per week bezoeken. De supermarkt! En dan nog speciaal de Coop in Baflo. Niet echt een romantische plek hoor ik jullie denken. Maar wel voor Melanie en haar man Henk. Zij hebben hier een hele geschiedenis liggen wat hun relatie betreft. En ja, wat is dan een betere locatie voor hen dan hier?! En…. voor mij zeker een uitdaging om hier een loveshoot te doen. De supermarkt heeft niet het mooiste licht, er lopen klanten rond en het is er heel druk qua achtergrond, kleur, artikelen etc.

Henk was ietwat overdonderd door de verrassing van Melanie. Waar ik me ook best wat bij voor kan stellen. In je geboortedorp tijdens openingsuren in een supermarkt foto’s maken…. Wie bedenkt dat nu?! Maar éénmaal op de plek van bestemming viel dit van hem af. We hebben een hoop lol gehad tussen de schappen, in het magazijn en zelfs in het winkelwagentje! En om het ‘leed’ iets te compenseren en omdat het nog prachtig mooi licht was hebben nadat de winkel de deuren sloot onderweg nog even buiten een aantal foto’s gemaakt. Het was een super leuke avond. Voor Henk & Melanie omdat ze een unieke fotoshoot hebben gehad en voor mij omdat ik weer nieuwe dingen heb kunnen uitproberen.

Ik kijk alweer uit naar Valentijnsdag 2015!

0414010-18 0414010-22 0414010-33 0414010-51 0414010-68 0414010-84 0414010-109 0414010-126 0414010-141 0414010-153 0414010-167

 

Ruim voor de grote dag hebben we een paar keer met Tina gesproken over onze wensen en de mogelijkheden.
In ons geval was onze mooiste dag met veel kinderen, wat voor spontane, veelal niet geregisseerde foto's heeft gezorgd.
Een vriendin van mij zei: Tina is er wel, maar ze is eigenlijk onzichtbaar deze dag.
Tina weet de juiste momenten vast te leggen, momenten waarin je jezelf (en alle gasten) terug ziet met alle emoties die aan deze dag zijn verbonden. Prachtige momenten die we nooit zullen vergeten dankzij het scherpe oog van tante Tina (zoals onze tweejarige dochter haar een half jaar na de huwelijksdag nog steeds noemt). Binnen 24 uur na de dag hadden we al een paar prachtige foto's van haar ontvangen. En al snel was ook het boek klaar. Een boek dat we 'leeg' hebben uitgezocht, maar dat nu is gevuld met een prachtige serie foto's. Iedereen die het boek bekijkt is ook vol lof over Tina haar kwaliteiten. Een echte aanrader deze vakvrouw!!