~ Partner in crime ~?

In het diepste geheim heb ik op 18 februari al mijn eerste trouwreportage van 2019 mogen maken. Sinds eind 2018 zat ik in het complot. Een maandagochtendbruiloft is meestal iets waar mensen voor kiezen die ‘even snel’ willen trouwen zodat alles geregeld is, maar die verder niet teveel poespas willen. Des te meer bijzonder is het dan ook dat ze wel veel waarde hechten aan mooie foto’s van deze dag. En deze mocht ik maken!

Ik mocht dus in het complot samen met de ouders, broers en zus van het bruidspaar. Ondanks dat al deze aanwezigen regelmatig in hun enthousiasme hun woorden hebben moeten inslikken tegenover anderen is het gelukt om alles ook daadwerkelijk geheim te houden.

Na de, voor mijn ervaring, kortste huwelijksvoltrekking ooit (zal toch die maandagochtend zijn hè ?), zijn we doorgereden naar de Jufferen Lunsingh in Westervelde. Een prachtige locatie waar we in de omliggende bossen foto’s hebben kunnen maken. Op het weer na is alles verlopen zoals gepland was. Waar de bruid hoopte op een echte winterse dag met rijp aan de bomen was het volop lente deze dag. Met prachtig licht tussen de bomen door en een zachte nevel die in de ochtend nog in het bos hing. Dit was dus nog mooier dan waar ze op gehoopt had.

Aan het begin van de middag ging het hele gezelschap aan de lunch. Daar hield het voor mij op. Met een selectie foto’s die het bruidspaar nadien van mij kreeg hebben ze een hele mooie kaart gemaakt waarmee ze hun verrassing tegenover iedereen inmiddels uit de doeken hebben gedaan. Geen geheimen meer dus!

Het was echt een kleine, intieme bruiloft. Het voelt daarom wellicht extra speciaal dat ik daar als enige ‘buitenstaander’ bij mocht zijn om dit voor hen vast te leggen…

Ruim voor de grote dag hebben we een paar keer met Tina gesproken over onze wensen en de mogelijkheden.
In ons geval was onze mooiste dag met veel kinderen, wat voor spontane, veelal niet geregisseerde foto's heeft gezorgd.
Een vriendin van mij zei: Tina is er wel, maar ze is eigenlijk onzichtbaar deze dag.
Tina weet de juiste momenten vast te leggen, momenten waarin je jezelf (en alle gasten) terug ziet met alle emoties die aan deze dag zijn verbonden. Prachtige momenten die we nooit zullen vergeten dankzij het scherpe oog van tante Tina (zoals onze tweejarige dochter haar een half jaar na de huwelijksdag nog steeds noemt). Binnen 24 uur na de dag hadden we al een paar prachtige foto's van haar ontvangen. En al snel was ook het boek klaar. Een boek dat we 'leeg' hebben uitgezocht, maar dat nu is gevuld met een prachtige serie foto's. Iedereen die het boek bekijkt is ook vol lof over Tina haar kwaliteiten. Een echte aanrader deze vakvrouw!!