Jaap & Adri

In september trouwden Jaap & Adri. Deze da was niet alleen voor hen een bijzondere dag. Dat gold ook zeker voor hun dochters Ilse & Demi. Married with children zeg maar! 🙂 Meiden met een leeftijd die de dag heel bewust mee gaan maken en zich dit later nog goed kunnen herinneren.

In de eerdere gesprekken kwamen Jaap & Adri al heel relaxed over. En zo was het ook op de ochtend dat ik bij Adri aan kwam om de voorbereidingen vast te leggen. Er heerste daar thuis een ontspannen en gezellige sfeer. De meiden gingen lekker hun gang, oma en tante kwamen langs voor extra hulp en Adri haar haar en make up werden in tussentijd gedaan. Het is altijd leuk om bij de voorbereidingen aanwezig te zijn. Iedereen kan alvast een beetje wennen aan mij terwijl ik foto’s maak, en als er zoveel activiteit in huis is, dan levert dat veel mooie plaatjes op. Plaatjes waarvan iedereen zelf niet merkt dat ze gemaakt worden. En natuurlijk is het ook leuk voor Jaap om dit achteraf te zien aangezien dit het enige deel van de dag is waar hij niet bij is.

Nadat Jaap zijn dames opgehaald had zijn we eerst naar de manege gegaan. Wat een prachtplek! Af en toe even zoeken naar, en creatief zijn met de plaatsen mét mooi licht, maar ook met veel paardenpoep. Maar het is het allemaal waard geweest.

En vanaf daar op naar herberg de Blankehoeve in Noordlaren. De rest van de dag speelde zich af op deze sfeervolle plek aan de rand van het bos. Waar de hoop er nog even was om buiten te kunnen trouwen gooide regen toch roet in het eten wat dat betreft. Binnen was het wel net zo mooi aangekleed en sfeervol dus ‘roet in het eten’ kun je het eigenlijk niet noemen. Na een hele mooie huwelijksvoltrekking met veel lachen, een traan en geweldige geloftes kon het hele gezelschap alsnog de zon in voor een toost en een heerlijk feest!

 

Ruim voor de grote dag hebben we een paar keer met Tina gesproken over onze wensen en de mogelijkheden.
In ons geval was onze mooiste dag met veel kinderen, wat voor spontane, veelal niet geregisseerde foto's heeft gezorgd.
Een vriendin van mij zei: Tina is er wel, maar ze is eigenlijk onzichtbaar deze dag.
Tina weet de juiste momenten vast te leggen, momenten waarin je jezelf (en alle gasten) terug ziet met alle emoties die aan deze dag zijn verbonden. Prachtige momenten die we nooit zullen vergeten dankzij het scherpe oog van tante Tina (zoals onze tweejarige dochter haar een half jaar na de huwelijksdag nog steeds noemt). Binnen 24 uur na de dag hadden we al een paar prachtige foto's van haar ontvangen. En al snel was ook het boek klaar. Een boek dat we 'leeg' hebben uitgezocht, maar dat nu is gevuld met een prachtige serie foto's. Iedereen die het boek bekijkt is ook vol lof over Tina haar kwaliteiten. Een echte aanrader deze vakvrouw!!