Erwin & Lisa

Erwin & Lisa wilden gewoon heel erg graag trouwen. “Ja zeggen, dat papiertje halen, echt altijd samen kunnen zijn.” Eind april was hun trouwdag. Een zogenaamde ‘kleine bruiloft’ met een korte plechtigheid, alleen naaste familie en een hoop eigen creativiteit. Lisa had mij verteld dat ze zelf haar jurk ging maken. Wauw, hoe bijzonder! En vooral dat deze onder grote tijdsdruk gemaakt zou worden want dan presteert ze het beste (haar eigen woorden). 🙂

Wanneer je met zo’n klein gezelschap bent en weinig tijd hebt voor foto’s, dan is het een extra uitdaging om daar het maximale uit te halen; Veel tijd om te wennen aan die fotograaf die om je heen dartelt is er niet. Voor mij is er niet veel tijd om helemaal op te gaan in de familie zoals vaak tijdens een langere dag gebeurt. Maar bij Erwin & Lisa was dat geen enkel probleem. Het voelde meteen vertrouwd. Wat een lol hebben zij samen! Zowel tijdens de huwelijksvoltrekking in het gemeenthuis van Winsum als tijdens het maken van de foto’s bij Aduarderzijl.

Het was kort, maar krachtig én prachtig. En weet je wat misschien wel het allerleukste is? Later dit jaar gaan ze nóg een keer trouwen! Dan zullen ze de zegen over hun huwelijk gaan ontvangen en sluiten ze de dag af met een feest. Een bruiloft in twee delen, in twee verschillende trouwjurken, in twee verschillende jaargetijden. Wat een originele manier om te gaan trouwen!

Ruim voor de grote dag hebben we een paar keer met Tina gesproken over onze wensen en de mogelijkheden.
In ons geval was onze mooiste dag met veel kinderen, wat voor spontane, veelal niet geregisseerde foto's heeft gezorgd.
Een vriendin van mij zei: Tina is er wel, maar ze is eigenlijk onzichtbaar deze dag.
Tina weet de juiste momenten vast te leggen, momenten waarin je jezelf (en alle gasten) terug ziet met alle emoties die aan deze dag zijn verbonden. Prachtige momenten die we nooit zullen vergeten dankzij het scherpe oog van tante Tina (zoals onze tweejarige dochter haar een half jaar na de huwelijksdag nog steeds noemt). Binnen 24 uur na de dag hadden we al een paar prachtige foto's van haar ontvangen. En al snel was ook het boek klaar. Een boek dat we 'leeg' hebben uitgezocht, maar dat nu is gevuld met een prachtige serie foto's. Iedereen die het boek bekijkt is ook vol lof over Tina haar kwaliteiten. Een echte aanrader deze vakvrouw!!