“We houden wel van landelijk”

Wanneer mensen een fotoshoot op locatie willen laten maken vraag ik altijd of ze een specifieke locatie in gedachten hebben. Veelal is dat niet zo en dan probeer ik door een aantal opties voor te leggen samen tot een locatie te komen die bij deze mensen past. We hebben immers in deze omgeving de luxe dat we álle kanten op kunnen… “We houden wel van landelijk”, was de reactie dit keer. Noordpolderzijl werd het beginpunt van waaruit we zouden rondkijken naar de mogelijkheden op de omliggende landerijen. Eénmaal achter de dijk liepen daar ook koeien. Na eerst wat foto’s nabij de waterkant gemaakt te hebben besloten we om een plekje op de kwelders te zoeken met de koeien op de achtergrond. Plekje gevonden, iedereen op z’n plek……. En toen kwamen onze figuranten wel héél dichtbij! Hoe landelijk wil je het hebben?! 🙂 Prachtig die koeien om het gezin heen, snuffelend, af en toe schrikkend, met hun neuzen in de tassen (met omkoopwaar voor als de kinderen hun best deden ;)) de reacties van de kinderen op de dieren. Echt een supermoment.

Nadat de nieuwsgierigheid van de koeien wat over was en zij weer hun eigen gang gingen zijn wij nog wat rond gaan struinen en heb ik de kinderen al spelend op de foto gezet. Het is hele ongedwongen en bijzondere serie geworden. Mede dankzij de koeien…

 

Ruim voor de grote dag hebben we een paar keer met Tina gesproken over onze wensen en de mogelijkheden.
In ons geval was onze mooiste dag met veel kinderen, wat voor spontane, veelal niet geregisseerde foto's heeft gezorgd.
Een vriendin van mij zei: Tina is er wel, maar ze is eigenlijk onzichtbaar deze dag.
Tina weet de juiste momenten vast te leggen, momenten waarin je jezelf (en alle gasten) terug ziet met alle emoties die aan deze dag zijn verbonden. Prachtige momenten die we nooit zullen vergeten dankzij het scherpe oog van tante Tina (zoals onze tweejarige dochter haar een half jaar na de huwelijksdag nog steeds noemt). Binnen 24 uur na de dag hadden we al een paar prachtige foto's van haar ontvangen. En al snel was ook het boek klaar. Een boek dat we 'leeg' hebben uitgezocht, maar dat nu is gevuld met een prachtige serie foto's. Iedereen die het boek bekijkt is ook vol lof over Tina haar kwaliteiten. Een echte aanrader deze vakvrouw!!