Op de schapenboerderij

Dit jaar heb ik een jubileumactie gehouden. Mijn studio bestaat 10 jaar en daarom heb ik eerder dit jaar 10 fotoshoots verloot. De winnaars van de maand maart waren eind maart aan de beurt voor hun fotoshoot. Zij wonen op een schapenboerderij en maart zou dan prachtig zijn omdat dan de lammetjes geboren worden. Midden tussen alle schapen en lammetjes (op dat moment zo’n 800 in totaal!) heb ik deze twee stoere jongens mogen fotograferen. Ik vind het altijd een genot om op een boerderij te mogen fotograferen. En voor deze jongens is het hun thuis, dus helemaal vertrouwd en heerlijk om te zien zoals zij dan ook gewoon hun gang gaan. Op de strobalen klimmen, tussen de schapen in de schuur, gekke bekken trekken, met lammetjes in de weer, de kudde buiten opjutten, terwijl ze ook nog even met elkaar stoeien tussendoor. Echt jongens zoals jongens zijn!

Als bruidspaar waren we onder de indruk van alle aandacht die door Tina in de voorbereiding, het weekend zelf, en ook na de bruiloft in het creeeren van de reportage gestoken werd.

De uitkomst is een prachtig boek wat we enkel kunnen beschrijven als een kunstwerk. We hadden enkel met Tina een aantal zaken besproken die we graag wilden zien - voor ons waren dat veel fotos van (hopelijk lachende) gasten, weinig stijf geposeer, en vooral een indruk van het weekend, en verder hadden we weinig wensen. Wat we niet hadden verwacht was wat Tina met deze vrijbrief zou doen.

Wanneer we de reportage nu doorkijken hebben we echt het gevoel dat we dat het weekend opnieuw en opnieuw mogen beleven. Het leest haast als een verhaal, waarin we het weekend mogen zien door de ogen van Tina. Elke keer zien we weer een klein detail, of iemand in de achtergrond wat je voorheen nog niet opgevallen was.