Erik & Annegreeth

De trouwdag van Erik & Annegreeth zou er net even wat anders uit zien. Het officiële burgerlijke huwelijk hadden ze gauw op een maandagochtend eerder in de maand gedaan op het gemeentehuis. Op de trouwdag zelf wilden ze niet al te veel plichtplegingen, met name ook omdat er 16 kinderen aanwezig zouden zijn op de trouwdag. 16 Kinderen, waarvan 10 (!) in de leeftijd tussen 0 -10 jaar! Een officieel huwelijk op het gemeentehuis zou niet echt relaxed zijn aldus Erik & Annegreeth. Niet voor hen, maar ook niet voor de ouders van al die kinderen.

En dus in plaats van een officieel gebeuren vond er een heuse familie ceremonie plaats op de Hayemaheerd waar we de gehele middag en avond verbleven. Dat was wel aan de familie besteed, want wat een creatieve familieleden hebben Erik & Annegreeth! De Hayemaheerd was prachtig aangekleed, het boeket  en de decoraties waren zelf gemaakt, er was een ‘candybar’ om van te watertanden, de bruidstaart was zelf gemaakt, de stukjes die opgevoerd werden waren hilarisch en het toppunt was wel dat zelfs de trouwjurk van Annegreeth door haar eigen moeder gemaakt was! De kinderen hadden een rol in de familieceremonie waarbij de clue van het verhaal was dat ze vanaf nu áltijd ijsjes kunnen krijgen wanneer ze bij Erik & Annegreeth op visite komen. Daar mag op gezongen en gedanst worden!

Na een heerlijke middag op de boerderij gingen we toch nog, met aardig wat minder kinderen ;), voor een ‘officiële’ noot op deze dag naar de kerk van Oldehove voor de inzegening van het huwelijk. Waarna iedereen weer terug ging naar de Hayemaheerd voor een geweldig feest!

 

Ruim voor de grote dag hebben we een paar keer met Tina gesproken over onze wensen en de mogelijkheden.
In ons geval was onze mooiste dag met veel kinderen, wat voor spontane, veelal niet geregisseerde foto's heeft gezorgd.
Een vriendin van mij zei: Tina is er wel, maar ze is eigenlijk onzichtbaar deze dag.
Tina weet de juiste momenten vast te leggen, momenten waarin je jezelf (en alle gasten) terug ziet met alle emoties die aan deze dag zijn verbonden. Prachtige momenten die we nooit zullen vergeten dankzij het scherpe oog van tante Tina (zoals onze tweejarige dochter haar een half jaar na de huwelijksdag nog steeds noemt). Binnen 24 uur na de dag hadden we al een paar prachtige foto's van haar ontvangen. En al snel was ook het boek klaar. Een boek dat we 'leeg' hebben uitgezocht, maar dat nu is gevuld met een prachtige serie foto's. Iedereen die het boek bekijkt is ook vol lof over Tina haar kwaliteiten. Een echte aanrader deze vakvrouw!!